Du bruker en nettleser vi ikke støtter. Vi anbefaler at du oppgraderer til siste versjon av Internet Explorer, Chrome, Firefox eller Opera.

Hytteeierne samler seg

Det er nedsatt interimsstyre for Valdres Hytteforening

Det som startet som en idé publisert i en kronikk i Valdresmagasinet tidlig på nyåret, nærmer seg nå en realitet; Valdres Hytteforening.

Publisert 21.11.2013 kl 10:55 Oppdatert 21.11.2013 kl 11:01

Tips en venn på e-post:



Fagernes: Det var hytteeier og medlem av Aurdalsåsen hytteforening, Knut Nes, som i en kronikk i Valdresmagasinet skisserte opplegg for hvordan hytteeierne i Valdres bedre kunne organisere seg i et framtidsperspektiv.

Forslaget fra Nes gikk blant annet ut på at man skulle jobbe videre med å lage kommunevise paraplyforeninger for hytte- og velforeningene, slik Vestre Slidre har kommet lengst med. Neste fase, foreslo han, var å samle de kommunevise foreningene under en regional paraply, eksempelvis Valdres Hytteforening.

Nedsatte interimsstyre

Forslaget fra Nes var fundert ut fra det faktum at Valdres har godt over 18.000 hytteeiere som samlet kan være en viktig bidragsyter og pådriver i Valdres-samfunnet. Etter et møte i Valdres Næringshage sist fredag er man nå et viktig skritt videre på vegen til å samle hyttefolket i Valdres under en hatt. Denne kvelden ble det nedsatt et interimsstyre, som består av en representant fra hytteeierne i samtlige seks Valdres-kommuner. Tanken er at dette er forløperen for ei kommende Valdres Hytteforening. Mandatet til interimsstyret er at de skal utarbeide vedtekter og stiftingsdokumenter for en regional sammenslutning av de kommunevise hytteforeningene i distriktet. Interimsstyret skal ha dette klart med sikte på et endelig stiftingsmøtet i forbindelse med vinterferien.

– Framtidsretta

– Jeg kjenner stor glede over dette, vi er nå er et viktig steg framover når det gjelder å organisere hytteeierne i Valdres. Det er Bjørn Mathiesen, leder i arbeidsutvalget for Vestre Slidre Hytteforum og sjøl leder i et hytte-vel på Vaset, som gir denne kommentaren til «Valdres» umiddelbart etter at interimsstyret for Valdres Hytteforening er et faktum. Vestre Slidre er den kommunen i Valdres som per dato har kommet lengst i å bygge organisasjonsstruktur for hyttefolket i sin kommune.

– Historisk

Knut Nes er blitt leder i interimsstyret. Han er optimist og veldig glad for at man har kommet dit man nå er, på egentlig rekordtid.

– Dette er historisk og banebrytende, og Valdres, tror jeg, er eneste region man har kommet så langt med dette. Det som skjer nå er ikke født ut fra en konfliktsituasjon, men ut fra en felles erkjennelse av at det er rett og viktig at hytteeierne i Valdres organiserer seg på en langt bedre måte. Det er også framtidsretta, sier han.

«Jeg kjenner stor glede over dette.»

Bjørn Mathiesen

Sist fredag ble det nedatt et interimsstyre for dannelsen av Valdres Hytteforening.Valdres Hytteforening skal bestå av de kommunevise hytteforeningene.Vestre Slidre har kommet lengst i å organisere hytteeierneInterimsstyret skal lage utkast til vedtekter og stiftingsdokumenter med sikte på endelig stifting i vinterferien.

På forsiden nå


...

Wangensten må trekke nytt parti rakfisk fra markedet

Wangensten AS må trekke tilbake nok et parti vakuumpakket filet av rakfisk på grunn av funn av listeriabakterier. Også tidligere i november måtte selskapet kalle tilbake et parti rakfisk på grunn av den samme bakterien.

...

Ikke så lurt å stole på GPSen:

Vogntog på gale veger

Et svenskregistrert vogntog på veg fra Bergen til Gjøvik havnet midt på dagen i går på stølsvegen opp til Vaset; årsak: GPS-senderen vise feil veg, ifølge sjåføren. Vogntoget fikk problemer på glatta og måtte ha hjelp.

...

Nord-Aurdal en del av kultureliten

Tallenes tale er klar. Norsk kulturindeks 2013 forteller at Røros ligger på topp, Ål nummer to og Nord-Aurdal nummer tre!

...

Flyr mot varmere strøk i jula

"Prøysen-jula" er ikke lenger det eneste alternativet for varmesøkende nordmenn. I år vil trolig så mange som 50 000 nordmenn sette kursen mot sol og sommer i jule- og nyttårshelgen,

Kontakt oss

Sentralbord: 61 36 42 00
Redaksjonen
Abonnement
Annonser
Direktenummer til ansatte

Besøksadresse

Valdres Media AS
Skrautvålsvegen 15
2900 Fagernes

Redaksjonen

Sjefredaktør : Ivar Brynildsen
Nyhetsredaktør : Petter Wang
Redaktør : Torbjørn Moen

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.